Coronavirus Portugalia: Obligativitatea purtării măştilor în zone în aer liber aglomerate se va încheia la începutul lunii septembrie

Premierul portughez Antonio Costa a declarat că obligativitatea purtării măştilor de protecție în zone în aer liber aglomerate se va încheia la începutul lunii septembrie.

De asemenea, cluburile de noapte şi barurile, care sunt închise din luna martie a anului trecut, vor putea fi redeschise în cursul lunii următoare, scrie Reuters.

O altă măsură de relaxare care urmează să fie adoptată de Portugalia este ridicarea, începând de duminică, a interdicţiei privind circulaţia pe timpul nopţii şi restricţiile cu privire la perioada în care restaurantele vor putea rămâne deschise.

Decizia a fost luată în contextul în care aproximativ jumătate din populaţie este vaccinată împotriva noului coronavirus, potrivit sursei citate.

”Vaccinarea a contribuit semnificativ la retragerea acestor restricţii, dar nu putem ignora faptul că virusul continuă să circule, iar pandemia nu a dispărut”, a declarat premierul Antonio Costa într-o conferinţă de presă, citat de Reuters.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.