Coronavirus: Premierul Orban anunță amplificarea controalelor pentru respectarea regulilor de protecție

Premierului Ludovic Orban a făcut un apel la cei cu atribuții de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acțiunile de control pentru a asigura respectarea regulilor de protecție a sănătății oamenilor.

“Am văzut că în ultima perioadă există semnificative nerespectări ale regulilor instituite de autorități, de specialiști, iar această creștere a numărului de încălcări ale regulilor stabilite riscă să afecteze și sănătatea și viața cetățenilor corecți care respectă legea. Este clar că există zone și activități unde ne confruntăm cu o încălcare mai gravă a regulilor și unde există riscuri majore pentru sănătatea cetățenilor care participă la aceste activități sau intră în contact cu alți oameni”, a declarat premierul Orban, la videoconferință cu prefecții și șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Orban a spus că obiectivul este acela de a se asigura că orice actor instituțional din zona publică sau privată este angajat în respectarea regulilor, iar aceia care nu respectă regulile vor fi sancționați în conformitate cu prevederile legii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.