Coronavirus: Primul caz de infectare în SUA cu varianta braziliană, identificat în statul Minnesota

Departamentul Sănătăţii din statul american Minnesota a informat, luni, despre descoperirea primului caz din Statele Unite al unei persoane care a fost infectată cu tulpina braziliană a noului coronavirus, considerată a fi mult mai contagioasă, relatează EFE.

Într-un comunicat, autorităţile sanitare americane au precizat că persoana infectată este un rezident din Minnesota care a călătorit în Brazilia şi că probele sale biologice au fost prelevate pe 9 ianuarie.

„Persoana s-a îmbolnăvit în prima săptămână (…) şi a informat că a călătorit în Brazilia înainte de a se îmbolnăvi”, informează în comunicat Departamentul Sănătăţii din Minnesota.

Varianta braziliană a noului coronavirus este una dintre cele trei mutaţii ale virusului SARS-CoV-2 care au atras atenţia întregii planete, alături de cea britanică şi cea sud-africană.

Această variantă îşi are originea la Manaus, capitala statului federal Amazonas, şi este considerată puternic contagioasă, deoarece conţine mutaţii genetice similare celor întâlnite în Marea Britanie şi în Africa de Sud.

Italia a anunţat tot luni primul său caz de infectare cu varianta braziliană, în timp de în Germania primul caz a fost anunţat săptămâna trecută.

Compania farmaceutică Moderna a informat, luni, că vaccinul său, deja utilizat în mai multe ţări, protejează împotriva variantelor britanică şi sud-africană, dar nu deţine încă date despre o eventuală protecţie împotriva tulpinii braziliene.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.