CORONAVIRUS: Rata mortalității în urma COVID-19, de trei ori mai mare decât cea asociată gripei. Concluziile unui studiu francez

Concluziile unui studiu francez arată că rata mortalităţii în rândul pacienţilor internaţi cu COVID-19 în spitalele din Franţa a fost de trei ori mai mare, în comparaţie cu cea a persoanelor diagnosticate cu gripă, relatează DPA.

16,9% dintre pacienţii internaţi în primăvară din cauza COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, au murit. Prin comparaţie, 5,8 la sută dintre pacienţii internaţi cu gripă, în iarna 2018-2019, au decedat.

Cu toate acestea, pacienţii ar putea primi un tratament mai bun pentru virus, în comparaţie cu situaţia de la începutul pandemiei, notează DPA.

„Studiul nostru demonstrează că boala COVID-19 este mult mai gravă decât gripa”, a declarat Catherine Quantin, care a condus cercetarea efectuată la Spitalul Universitar din Dijon, care a condus cercetarea efectuată la Spitalul Universitar din Dijon, citată într-un comunicat.

Studiul a fost publicat în The Lancet Respiratory Medicine.

Quantin a subliniat că aceste constatări sunt deosebit de alarmante având în vedere că sezonul gripal 2018-2019 a a înregistrat cea mai mare rata a mortalității din ultimii cinci ani.

Cercetarea s-a bazat pe date privind internarea în spitale private şi de stat şi a vizat 135.000 de pacienţi.

Oamenii de ştiinţă au identificat totodată o proporţie mai mare de pacienţi din rândul celor diagnosticaţi cu COVID-19 care au necesitat îngrijiri la terapie intensivă. De asemenea, perioada lor de şedere la terapie intensivă a fost, în medie, de 15 zile, aproape de două ori mai mare decât în cazul pacienţilor cu gripă.

Totodată, pacienţii cu COVID-19 au necesitat ventilaţie mecanică într-un procent de două ori mai mare decât cei cu gripă.

Cu toate acestea, un procent mult mai mic de copii a fost observat în datele privind internarea în urma contractării COVID-19, comparativ cu gripa. Studiul a constatat că 1,4 procente dintre cei diagnosticaţi cu COVID-19 aveau vârste sub 18 ani, comparativ cu 20 de procente în cazul pacienţilor cu gripă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.