Coronavirus: România urmează să achiziționeze 35 de termoscannere

Guvernul României urmează să achiziționeze 35 de termoscannere, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

”Pe 26 februarie va fi termenul pentru primirea și deschiderea ofertelor”, a adăugat el.

Dintre cele 35 de termoscannere, cinci vor ajunge pe aeroportul Otopeni și câte două pentru celelalte 15 aeroporturi din țară.

În ceea ce privește echipamentele necesare, ministrul Sănătății a dat asigurări că nu lipsește niciunul, dar a fost decisă suplimentarea unora dintre cele specifice pentru Terapie Intensivă, în luna martie.

În privința măștilor, însă, există o problemă la nivel mondial, a precizat ministrul, afirmând că se lucrează la identificarea unor surse.

„Se lucrează contra cronometru pentru a umple aceste stocuri de materiale de prevenţie – măşti, mănuşi ş.a.. La spitale avem stocuri de circa o lună, o lună şi jumătate”, a spus Costache.
Ministrul Sănătăţii a participat, alături de cel al Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, la o şedinţă a Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, întrunit pentru luarea unor măsuri pentru combaterea coronavirusului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.