Coronavirus: Tomografia toracică are o sensibilitate mai mare decât testele de laborator

Experții susțin că radiologii sunt cruciali în identificarea și diagnosticarea noului coronavirus, iar o nouă serie de cazuri studiate vine să întărească importanța rolului pe care îl are imagistica în lupta cu acest virus.

Cercetătorii chinezi au analizat cazurile unui lot de 51 de pacienți cu infecție confirmată cu Covid-19, cărora li s-a efectuat, atât CT toracic, cât și testul de laborator RT-PCR. Aceștia au constatat că CT-ul a fost mult mai sensibil în cazul persoanelor depistate cu infecție, comparativ cu testul de laborator, relatează HealthImaging.

În fapt, CT-ul toracic a înregistrat o rată de sensibilitate de 98% în identificarea corectă a persoanelor infectate, comparativ cu 71% pentru RT-PCR, au raportat Yicheng Fang, de la Spitalul Taizhou afiliat al Universității Medicale Wenzhou și colegii săi. Ei susțin că această modalitate de testare ar trebui să fie utilizată ca un instrument de încredere în mijlocul focarului actual COVID-19.

”Rezultatele noastre susțin utilizarea CT toracic pentru screening pentru COVID-19 pentru pacienții cu caracteristici clinice și epidemiologice compatibile cu infecția COVID-19, în special atunci când testarea RT-PCR este negativă.”, a declarat Yicheng Fang.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.