Coronavirus: UE limitează exporturile de măşti chirurgicale şi alte echipamente de protecţie

Comisia Europeană limitează exporturile de măşti chirurgicale şi alte echipamente de protecţie, pentru a garanta aprovizionarea UE pe fondul pandemiei cu noul coronavirus.

”Răspândirea coronavirusului în Uniunea Europeană este o provocare pentru sistemul nostru de sănătate. Trebuie să ne protejăm lucrătorii din sănătate, care reprezintă prima linie de apărare împotriva virusului. Trebuie să îi protejăm cu măști, mănuși, echipamente de protecție,  etc. Lucrăm pe trei fronturi (…). De aceea, am adoptat un sistem de autorizare la export pentru aceste echipamente medicale de protecție. Aceasta înseamnă că acest tip de echipamente în afara Uniunii Europene vor fi făcute numai cu autorizație explicită din partea guvernelor Uniunii Europene. Acesta este lucrul corect de făcut, deoarece avem nevoie de aceste echipamente pentru sistemele nostru de sănătate”,  a transmis ea pe Twitter.

Ea a făcut, însă, apel la solidaritate între statele membre și a criticat măsurile unilaterale impuse de unele țări europene.

”Trebuie să împărțim echipamentele în Uniunea Europeană. Interdicțiile naționale privind vânzarea de echipamente de protecție către alte state membre nu sunt bune. Trebuie să ne ajutăm reciproc. Nicio țară nu poate produce singură ce are nevoie. Astăzi Italia este cea care are nevoie rapid de o cantitate mare de produse medicale, dar peste câteva săptămâni și alte state vor avea nevoie”, a spus ea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.