Coronavirus Ungaria: Redeschiderea școlilor și a afacerilor se va face când vaccinările vor ajunge la un sfert din populație

oameni

Premierul Viktor Orban și membrii cabinetului său au declarat că Ungaria va începe redeschiderea școlilor și a afacerilor odată ce vaccinările vor ajunge la un sfert din populație, scrie Reuters.

Ministrul resurselor umane din Ungaria, Miklos Kasler, care este responsabil pentru asistență medicală și educație, a declarat că statul ungar ar putea începe ridicarea măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii noului coronavirus la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

”Odată ce vaccinarea noastră ajunge la aproximativ jumătate din populație, calculând cu viteza de răspândire a variantei văzute pentru prima dată în Marea Britanie… Cred că la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie este momentul în care putem ușura în mod decisiv restricțiile – dacă nu vine o nouă variant”, a declarat ministrul Kasler, duminică seară, la postul Hir TV, potrivit Reuters.

În ultimele săptămâni, Ungaria, care are o populație de 9,8 milioane de locuitori, a pierdut mai mult de 200 de cetățeni pe zi din cauza COVID-19 și a înregistrat aproape 20.000 de decese în general de la începutul pandemiei, potrivit datelor guvernamentale.

Campania de vaccinare a Ungariei a ajuns la 1,9 milioane de persoane imunizate cu cel puțin prima doză și aproape 700.000 de persoane cu o a doua. Ungaria a folosit în imunizarea populației vaccinurile anti-COVID chinezești și rusești alături de cele occidentale, mai scrie Reuters.

Atât importurile de vaccinuri din Ungaria, cât și vaccinările sale sunt cele mai mari pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, conform cifrelor UE.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.