Coronavirus: Uniunea Europeană îşi va dubla contribuţia la programul COVAX

Uniunea Europeană îşi va dubla contribuţia la dispozitivul COVAX de vaccinare anti-COVID-19, până la un miliard de euro, un anunţ oficial în această privinţă urmând a fi făcut în cadrul reuniunii virtuale a liderilor G7,organizată de Regatul Unit, a indicat, vineri, o sursă europeană, potrivit AFP.

Această contribuţie dublată va fi finanţată de la bugetul UE.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să anunţe, de asemenea, o contribuţie de 100 de milioane de euro drept ajutor umanitar pentru campania de vaccinare în Africa.

Programul COVAX vizează furnizarea în acest an a vaccinurilor anti-COVID-19 pentru 20% din populaţia a aproape 200 de ţări şi teritorii participante, dar include în mod special un mecanism de finanţare care permite unui număr de 92 de ţări subdezvoltate şi în curs de dezvoltare să aibă acces la vaccinuri.

Într-un interviu acordat, joi, publicaţiei Financial Times, preşedintele francez Emmanuel Macron a subliniat că ţările bogate ar trebui să trimită Africii ”foarte rapid” între 3% şi 5% din dozele lor disponibile de vaccin anti-COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.