Coronavirus: Vaccinarea anti-COVID-19, deschisă tuturor în Germania. Listele cu grupele prioritare dispar

Orice persoană din Germania, cu vârsta de peste 12 ani, care doreşte să fie vaccinată anti-COVID-19, poate solicita de acum o programare, relatează luni dpa.

Odată cu eliminarea criteriilor de prioritate privind vaccinarea – care până luni au limitat imunizarea la cei cu vârsta de peste 60 de ani şi la anumite grupuri cu risc – orice persoană cu vârsta de 12 ani şi peste poate, în teorie, să primească un vaccin anti-COVID-19. Cu toate acestea, încă nu există suficiente doze pentru toată lumea.

Medicii germani şi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, au îndemnat oamenii să aibă răbdare pe măsură ce criteriile pe bază de prioritate sunt ridicate.

Şeful Asociaţiei germane a oraşelor şi municipalităţilor, Gerd Landsberg, a declarat că eliminarea prioritizării vaccinării ar putea duce la crearea unor deziluzii în rândul multor oameni.

„Dezamăgirea şi frustrarea sunt inerente acestui proces, întrucât nu există suficiente vaccinuri disponibile imediat”, a declarat el pentru ziarul Rheinische Post, în timp ce medicii generalişti au avertizat şi ei că „vaccinurile sunt prea puţine raportat la cererea ridicată”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.