Costache : S-au alocat 50 de milioane de lei pentru reabilitarea centrelor de transfuzii

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, miercuri, că au fost alocate 50 de milioane de lei pentru reabilitarea centrelor de transfuzii.

Totdată, Victor Costache a spus că este nevoie de o creştere a alocării bugetare în sistemul sanitar, pentru a dezvolta spitalele din România.

„Spuneam că sunt două scenarii: trebuie crescut bugetul alocat Sănătăţii din PIB sau trebuie găsit un alt sistem în care să fie finanţate costurile reale din sistemul sanitar. Avem nevoie de o creştere a alocării bugetare în sistemul sanitar pentru a dezvolta spitalele din România. Nu cred că în momentul de faţă există nişte asigurări complementare în România. Există nişte asigurări voluntare de sănătate care funcţionează într-un anumit context. (…) Sunt mai multe soluţii. Sunt şi unii angajatori care în pachetul de angajare asigură un pachet de asigurări complementare. În foarte multe state acestea merg foarte mult pe medicina dentară, pe stomatologie, care este subfinanţată în România. (…) Aceste asigurări complementare (…) sunt ca o gură de oxigen pentru sistemul de asigurări de stat”, a precizat Costache, la Palatul Parlamentului.

Asigurarea de servicii pentru pacienţii neasiguraţi.

El a spus, totodată, că una dintre direcţiile care trebuie urmate în ceea ce priveşte medicina de familie este asigurarea de servicii pentru pacienţii neasiguraţi.

„Lucrăm împreună cu reprezentaţii medicilor de familie pentru a configura, pentru a identifica nevoile reale şi o primă direcţie este de a asigura servicii de medicină de familie pacienţilor neasiguraţi din România. O a doua este de a creşte numărul de medici de familie în zone deficitare, pentru asta sunt alocări suplimentare. O a treia direcţie – pentru a crea o linie bugetară dedicată pentru plata salariilor asistentelor din cabinetele medicilor de familie, care au rămas în urmă”, a arătat Costache.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.