COVID-19: Activitatea cabinetelor stomatologice, interzisă; centrele comerciale, închise

Activitatea în cabinetele de medicină dentară din România se suspendă începând de mâine, de la ora 22. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

El a precizat că excepție fac numai urgențele stomatologice.

Decizia a fost luată în contextul stării de urgență declarată în România în urma pandemiei de COVID-19.

Centrele comerciale se închid

Centrele comerciale din România și cabinetele stomatologice se închid, în contextul stării de urgență, declarată în urma pandemiei de coronavirus.

”Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României”, potrivit ordonanței militare.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.