COVID-19 China: Record de îmbolnăviri pentru prima dată de la primul val pandemic

China a înregistrat marți cel mai mare număr de infectări cu SARS-CoV-2 de la primul val pandemic de la începutul anului 2020, recordul fiind de 5.280 de cazuri noi de COVID-19.

China, unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, a reuşit să oprească în mare măsură epidemia recurgând la măsuri stricte de izolare, dar tulpina Omicron a dat naştere în ultimele luni la numeroase focare în întreaga lume, informează AFP, scrie Agerpres.

În ultimele zile, zeci de milioane de chinezi au fost plasaţi în carantină la domiciliu, în special în metropola tehnologică Shenzhen (sud), la porţile Hong Kong-ului.

Datele de marţi au fost înrăutăţite în mare măsură de bilanţul provinciei Jilin (nord-est), la frontiera cu Coreea de Nord. Numai în această provincie au fost înregistrate peste 3.000 de contaminări.

Dacă aceste cifre rămân modeste în comparaţie cu bilanţurile înregistrate în alte părţi ale lumii, ele sunt ridicate pentru China, care a înregistrat doar aproximativ 120.000 de cazuri de COVID-19 în total de la începutul epidemiei, dintre care 4.636 de decese.

Ultimul deces din cauza COVID-19 datează oficial de la începutul anului 2021, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.