COVID-19: Doar o proporţie de 10%-15% dintre voluntarii vaccinurilor Pfizer şi Moderna au prezentat efecte secundare ”vizibile semnificativ”

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi Moderna sunt sigure, a declarat marți conducătorul programului Operation Warp Speed destinat vaccinurilor pentru noul coronavirus, al administraţiei Donald Trump, dr. Moncef Slaoui. El a specificat că numai 10%-15% dintre voluntari au raportat efecte secundare ”vizibile semnificativ”, a transmis postul de televiziune CNBC.

Persoanele care au suferit de reacții adverse au raportat înroșirea pielii și dureri în zona în care li s-a făcut vaccinul, precum și febră, frisoane, dureri musculare și dureri de cap, a explicat medicul, adăugând că majoritatea oamenilor nu au efecte secundare vizibile.

”Efectele adverse mai importante, cum ar fi boala autoimună şi altele, nu au fost raportate diferit între grupul placebo şi grupul care a primit vaccinul, în cele două studii clinice, ceea ce este foarte încurajator. Cunoaştem efectele pe termen scurt şi înţelegem bine acum efectele pe termen mediu. Siguranţa pe termen lung nu este încă înţeleasă, conform definiţiei”, a declarat Slaoui pentru publicația Washington Post.

Dr. Moncef Slaoui a făcut declaraţiile în timp ce statele americane se pregătesc să distribuie vaccinuri pentru COVID-19 în două săptămâni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.