COVID-19: Dr. Anthony Fauci avertizează că situația ar putea deveni „mult mai gravă”

Expertul în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a declarat recent, într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, că pandemia de coronavirus ar putea deveni „mult mai gravă”, dacă nu sunt respectate măsurile sanitare de combatere a COVID-19.

Dr. Fauci a spus că ţara trebuie să respecte măsurile de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică. În caz contrar, ar putea deveni mult mai grav.

Expertul în boli infecțioase a mai declarat că deși veştile despre eficacitatea vaccinurilor în stadiu avansat de testare sunt foarte încurajatoare, ţara nu poate renunţa” încă la distanţarea fizică.

Peste 100.000 de infecții pe zi, în SUA

Afirmațiile sale vin în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectare cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate zilnic. Pandemia a afectat deja puternic SUA, mult mai rău decât multe alte ţări, cu aproape 240.000 de decese.

Experţii sunt îngrijoraţi că răcirea vremii. Astfel, oamenii vor petrece mai mult timp în spaţiile închise ce vor face ca virusul să se răspândească mai rapid. La începutul acestei săptămâni, SUA au depăşit 10 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit Agerpress.

Minnesota, Illinois şi alte state din nord sunt printre cele mai afectate de noul coronavirus. În oraşul New York, care a reuşit să-şi controleze rata de infectare după ce în primăvară a devenit epicentrul naţional al focarului, primarul Bill de Blasio le-a cerut locuitorilor să prevină un al doilea val periculos de aproape şi o potenţială carantină.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.