Covid-19 în Italia – Cel mai mare număr de victime într-o singură zi, măsuri sporite de carantină

Italia a anunțat miercuri seară cel mai mare număr de victime de la izbucnirea epidemiei de Covid-19. 196 de oameni au fost răpuși de noul coronavirus, ridicând numărul total al victimelor la 827. Mai mult de 1000 de oameni sunt însă internați la terapie intensivă. Și numărul celor testați pozitiv a crescut vertiginos, mai mult de 2000 de cazuri au fost depistate într-o singură zi. Se pare că italienii nu au luat foarte în serios măsurile luare de guvern pentru a combate răspândirea epidemiei. De aceea, premierul Giuseppe Conte a anunțat restricții suplimentare.

Vor fi închise toate barurile, restaurantele, saloanele de înfrumusețare și magazinele. Rămân deschise doar magazinele alimentare și farmaciile. Autoritățile speră că vor reuși să vadă efectele noilor măsuri peste două săptămâni.

Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa după Italia. Autorităţile spaniole au raportat 55 de decese provocate de noul coronavirus, iar mai mult de jumătate, în Madrid. Numărul cazurilor cunoscute din capitala spaniolă a crescut la 1.024, de la 782 marţi, reprezentând circa jumătate din numărul total de la nivel naţional.

Cu toate astea, Isabel Díaz Ayuso, preşedinta Comunităţii Madrid, a spus că oraşul nu va fi închis, ”cel puţin nu din ordinul Guvernului regional”, şi că ”cea mai mare răspândire a coronavirusului va avea loc în următoarele trei săptămâni”.

Miercuri, cancelarul german Angela Markel anunța că se așteapta ca 70% din populația țării să se infecteze. Iar Franța a înregistrat 15 noi decese cauzate de noul coronavirus, ceea ce a adus bilanţul total la 48 de morţi din 2.281 de cazuri confirmate de la sfârşitul lunii ianuarie.

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.