COVID-19: Noua variantă a coronaviruslui, prezentă în capitala Franţei. Anunțul directorului sistemului de spitale din Paris

Noua variantă a virusului care provoacă boala COVID-19 este prezentă în Paris, a declarat, marţi, la postul de televiziune France 2, directorul general al sistemului spitalelor din capitala Franţei, Martin Hirsch, relatează Reuters.

Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a declarat, marţi, la postul de radio RTL că există aproximativ zece cazuri în Franţa ale noii variante de coronavirus, mai contagioasă, identificată iniţial în Marea Britanie.

Totodată, Veran a declarat că, din cauza nivelului ridicat al infecţiilor cu noul coronavirus din Franţa, o relaxare a restricţiilor actuale asociate COVID-19 este puţin probabilă.

Ministrul Sănătăţii a precizat, de asemenea, că Franţa extinde vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pompieri şi lucrători sanitari cu vârste peste 50 de ani.

”Vom amplifica, accelera şi simplifica strategia noastră de vaccinare”, a declarat Olivier Veran, pentru RTL.

Franţa şi-a accelerat, luni, vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului medical din spitale, după ce guvernul a fost intens criticat pentru lentoarea iniţială a campaniei de vaccinare, notează Reuters.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.