COVID-19: Record de 1 milion de cazuri noi în 100 de ore, potrivit Reuters

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel global a depășit 14 milioane, marcând pentru prima dată o creștere a unui milion de cazuri în mai puțin de 100 de ore, potrivit unui raport al Reuters.

Primul caz a fost raportat în China la începutul lunii ianuarie și a durat trei luni pentru a ajunge la 1 milion de cazuri. Au fost necesare doar patru zile pentru a ajunge de la 13 la 14 milioane de cazuri.

Statele Unite, cu peste 3,6 milioane de cazuri confirmate, continuă seria de salturi mari a numărului de cazuri confirmate zilnic. SUA au raportat joi un record global de peste 77.000 de noi infecții, în timp ce Suedia a raportat 77.281 de cazuri de la începutul pandemiei.

Alte țări afectate au „aplatizat curba” și reduc măsurile restrictive pentru a încetini răspândirea noului virus, în timp ce altele, precum orașele Barcelona și Melbourne, implementează o a doua rundă de restricții la nivel local.

Pandemia a ucis acum peste 590.000 de oameni în aproape șapte luni. Primul deces a fost raportat la 10 ianuarie la Wuhan, China, înainte ca numărul de infecții și decese să explodeze în Europa și mai târziu în Statele Unite.

În Brazilia, peste 2 milioane de persoane sunt pozitive la noul coronavirus, inclusiv președintele Jair Bolsonaro, și peste 76.000 de oameni au murit.

India, singura altă țară cu peste 1 milion de cazuri, se confruntă o medie de aproape 30.000 de noi infecții în fiecare zi în ultima săptămână.

Cifrele din aceste țări au fost principalii factori care au stat la baza raportării Organizației Mondiale a Sănătății care a anunțat vineri o creștere record a cazurilor de coronavirus la nivel global de 237.743 în 24 de ore.

În țările cu capacitate limitată de testare, numărul cazurilor reflectă doar o proporție din totalul infecțiilor. Experții spun că datele oficiale probabil sub-reprezintă atât infecțiile, cât și decesele.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.