COVID-19: Record de cazuri noi în Ucraina, Rusia, Bulgaria, Polonia

Ucraina va deschide mai multe spitale pentru a accepta pacienţii cu COVID-19 pe fondul unei creşteri recente a numărului de infectări, a anunţat vineri guvernul.

Ucraina a înregistrat un număr record de 5.804 cazuri de COVID-19 în 24 de ore, a declarat vineri Consiliul naţional de securitate, în creştere de la un număr record de 5.397 de cazuri noi raportate joi, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Numărul zilnic de infectări a urcat la un nivel record pentru a treia zi consecutiv în Ucraina, numărul total de cazuri de COVID-19 ajungând la 250.538, dintre care 4.779 de decese, inclusiv 89 în ultimele 24 de ore. Numărul total de pacienţi care s-au însănătoşit de la începutul pandemiei a fost de 110.650.

Rusia a anunţat vineri o creştere record a cazurilor de COVID-19 – peste 12.000 -, cel mai mare număr zilnic după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Cazurile înregistrate în ţară au crescut cu 12.126 faţă de ziua precedentă, numărul total al infectărilor ajungând la 1.272.238, a declarat un serviciu federal de monitorizare într-un comunicat.

Rusia se află pe locul patru la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus, după Statele Unite, India şi Brazilia, relatează dpa.

Autorităţile ruse au sfătuit persoanele în vârstă şi alte grupuri aflate în categoria de risc să rămână acasă.

Rusia dispune de un vaccin împotriva coronavirusului care poate fi administrat pe bază de voluntariat. Vaccinul rămâne însă unul controversat în condiţiile în care reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice internaţionale susţin că acesta nu a fost testat suficient.

Polonia a raportat vineri, pentru a patra zi la rând, un număr record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, 4.739, potrivit anunţului făcut de Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara se pregăteşte pentru reimpunerea unor restricţii, informează Reuters.

Masca va deveni obligatorie în toată ţara începând de sâmbătă, când se aşteaptă să fie anunţată o înăsprire a măsurilor antiepidemice în şcoli. Joi, prim-ministrul Mateusz Morawiecki nu a exclus impunerea stării de urgenţă dacă numărul de cazuri va continua să crească.

În total, Polonia, ţară cu 38 milioane de locuitori, a raportat până acum 116.338 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 2.919 decese.

Bulgaria a raportat vineri un număr de 516 noi cazuri de coronavirus, depăşind pentru a treia zi consecutiv recordul de infectări pentru 24 ore de la începutul pandemiei în martie, relevă datele oficiale, preluate de Reuters.

Numărul total de cazuri de COVID-19 a ajuns la 23.279, dintre care 880 de decese. Un număr total de 1.063 de persoane sunt spitalizate, iar 56 se află la terapie intensivă, conform datelor de la platforma de informare privind coronavirusul.

În ciuda înmulţirii cazurilor de infectare în ultimele zile, ministrul sănătăţii susţine că Bulgaria este într-o situaţie relativ mai bună comparativ cu celelalte state din UE lovite de al doilea val de COVID-19 şi a exclus introducerea de noi restricţii pentru moment.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.