COVID-19: România, inclusă într-un test clinic desfășurat de Japonia pentru un tratament

acces-medicamente

România a fost inclusă într-un test clinic desfășurat de Japonia în cursa pentru găsirea unui tratament pentru COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

Astfel, Tokyo a donat Bucureștiului un număr de 12.200 de tablete Avigan (Favipiravir), medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2.

Medicamentele sunt suficiente pentru 100 de pacienți.

”Donaţia, realizată în urma demersurilor efectuate de Ministerul Afacerilor Externe pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic). Expedierea medicamentului s-a realizat prin bunele oficii ale Oficiului Naţiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

”Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Sănătăţii îşi exprimă satisfacţia faţă de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului şi consideră că acest gest este definitoriu pentru relaţia strânsă de prietenie dintre România şi Japonia şi, totodată, pentru solidaritatea internaţională în faţa pandemiei COVID-19”, se mai transmite în document.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.