COVID-19: Spania ar putea ajunge la imunizare colectivă până la sfârșitul verii lui 2021

Spania ar putea ajunge la imunizarea în masă împotriva COVID-19 până la sfârșitul verii anului 2021, dacă sunt vaccinați suficient de mulți oameni până atunci, a declarat, recent, ministrul Sănătății din această țară, Salvador Illa.

Ministrul Sănătății a menționat, într-un interviu, că programul de vaccinare va începe în ianuarie și până la sfârșitul verii, mai mult de două treimi din populația Spaniei, de 47 de milioane de oameni, ar trebui vaccinată, relatează Reuters.

„În Europa, chiar dacă nu este sfârșitul, vom fi într-o etapă foarte diferită. De aceea cred că suntem la începutul sfârșitului cu acest interval de timp pe care îl lanse, de la cinci-șase luni”, a declarat Salvador Illa, citat de ziarul Publico.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că Spania va obține imunitatea turmei, Illa a răspuns: „Da. Este ceea ce specialiștii numesc așa, când oamenii au imunitate fie pentru că sunt vaccinați, fie pentru că au avut boala.”

Illa i-a atenționat pe spanioli să nu lase garda jos în perioada sărbătorilor. Țara a fost una dintre cele mai afectate țări de coronavirus din Europa. Noile cazuri de coronavirus din Spania au crescut vineri cu 10.519, ajungând la 1.730.575. Numărul deceselor a crescut cu 280, ajungând la un total de 47.624.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.