COVID-19: Spitalul de campanie ROL2, al Armatei, instalat pentru a trata pacienții

MAPN și spitalul Ana Aslan vor intreprinde măsurile pentru instalarea spitalului ROL2 al Armatei și al unei tabere de suport pentru tratarea pacienților cu forme ușoare sau forme intermediare, în mod deosebit, dacă va fi nevoie. Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Centrul Național de Conducere și Coordonare al Intervenției, aflat în afara Bucureștiului, cu personal din toate ministerele implicate. Acesta va coordona toate centrele responsabile, de situații de urgență.

De asemenea, INSP devine autoritate responsabilă pentru monitorizarea testării și raportarea integrată a datelor privind noul coronavirus.

Raed Arafat a anunțat că au fost instalate 162 de corturi speciale destinate triajului medical și pentru fluidizarea traficului la frontiere. Astfel de corturi au fost instalate inclusiv la unele spitale, pentru separarea fluxurilor de pacienți.

 

Măsuri privind rezidenții

 

  • Începând de mâine, 18 martie, rezidenții la specialitățile medicină de urgență, anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, vor întrerupe stagiile de practică în toate celelalte secții în care sunt distribuiți și se vor prezenta până la ora 12.00 la centrele de îndrumare pentru includerea în turele și gărzile din secțiile a căror specialitate o urmează.
  • Rezidenții în specialitățile medicină de internă și medicină de familie întrerup de asemenea stagiile de pregătire și se vor prezenta la Direcțiile de Sănătate Publică în vederea repartizării la Serviciile Județene de Ambulanță, unitățile de primiri urgențe, camerele de gardă sau secțiile de spital, în funcție de necesități.
  • Rezidenții din alte specialități medicale decât cele enumerate până acum vor fi luați în evidență pentru a fi repartizați în funcție de necesități.
  • Rezidenții aflați în alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidențiat în vederea luării în evidență și repartizării în funcție de necesități.
  • În localitățile unde sunt mai multe spitale, rezidenții vor fi repartizați în funcție de nevoile fiecărei unități spitalicești, în colaborare cu Direcțiile de Sănătate Publică.
  • Programul de pregătire pentru obținerea atestatului în medicină de urgență prespitalicească va fi suspendat și cursanții se vor întoarce de urgență la unitățile de unde provin.
  • La nivelul fiecărui centru universitar, din cadrul facultăților de medicină, vor fi recrutați studenți, începând cu cei din anul patru, pe bază de voluntariat, pentru a sprijini activitățile din camerele de gardă. Studenții recrutați desfășoară activități de sprijin doar în situația depășirii capacității curente a unităților medicale.
  • Recrutări similare se vor face în fiecare județ unde există școli postliceale sanitare, începând cu cei din anul 2. De asemenea, elevi recrutați vor desfășura activități de sprijin doar în cazul depășirii capacității curente a unităților medicale.
  • Comitetele județene și locale de urgență se vor asigura de cazarea și hrănirea studenților și elevilor recrutați.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.