COVID-19: Un alt vaccin ar putea apărea pe piață. Compania germană CureVac a lansat ultima fază a studiilor clinice

Compania farmaceutică germană CureVac a anunţat, luni, lansarea ultimei faze a studiilor clinice la scară largă pentru autorizarea vaccinului său COVID-19.

„CureVac începe faza globală 2b /3 a studiilor sale clinice necesare pentru autorizarea candidatului său la vaccin”, a anunţat luni dimineaţă laboratorul cu baza la Tubingen (vest) într-un comunicat.

Acest studiu pe scară largă urmează să fie realizat în Europa şi America de Sud cu „peste 35.000 de participanţi”, precizează compania. Un „prim voluntar a fost recrutat”, a precizat laboratorul. Acesta foloseşte, la fel ca şi concurenţii săi BioNTech şi Moderna, tehnologia ARN mesager pentru vaccinul său.

Cea de-a doua fază a studiilor clinice a fost lansată la sfârşitul lui septembrie de laboratorul german, cu teste realizate în Peru şi Panama pe 690 de voluntari. Potrivit CureVac, rezultatele acestor studii nu sunt cunoscute, dar se aşteaptă să fie publicate în cursul celui de-al patrulea trimestru al anului 2020.

Compania s-a aflat în martie în centrul unei dispute diplomatice între Berlin şi Washington, autoritățile germane acuzând Statele Unite că au încercat să cumpere compania de biotehnologie.

CureVac rămâne însă în urmă faţă de compania germană BioNTech, aliată cu gigantul american Pfizer, al cărui vaccin a fost deja autorizat în Canada, Statele Unite şi Regatul Unit.

Potrivit Agerpres, Comisia Europeană a rezervat 225 de milioane de doze din acest vaccin şi ar putea comanda până la 180 de milioane suplimentare „după ce vaccinul se va dovedi sigur şi eficace”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.