COVID-19 Ungaria: O accelerare planificată a vaccinărilor cu vaccinuri rusești și chinezești ar putea compensa creșterea cazurilor de COVID-19

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri că o accelerare planificată a vaccinărilor cu vaccinuri rusești și chinezești ar putea compensa creșterea cazurilor de COVID-19 în următoarele săptămâni.

Oficialul a mai precizat, pentru radioul de stat, că infecțiile cu coronavirus au început să crească din nou în Ungaria, cel mai probabil din cauza răspândirii variantei detectate pentru prima dată în Marea Britanie, relatează Reuters.

Cu toate acestea, Orban a spus că nu este nevoie de alte măsuri de lockdown pentru a reduce răspândirea, deoarece o accelerare planificată a vaccinărilor cu vaccinuri rusești și chinezești ar putea compensa creșterea cazurilor.

”Dacă vom începe vaccinările și cu vaccinul chinezesc, până la Paște vom putea vaccina toți (peste 2 milioane) oamenii care s-au înregistrat pentru vaccinare”, a spus Orban, relatează Reuters.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.