UNICEF cere ca profesorii să fie vaccinați anti-COVID-19 cu prioritate, imediat după personalul medical și categoriile de risc

UNICEF a cerut, luni, ca profesorii și învățătorii să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor anti-COVID-19. Astfel, procesul de învăţământ ar putea să se desfăşoare cu prezenţă fizică, iar şcolile să rămână deschise.

Fondul International al Națiunilor Unite (UNICEF) pentru Urgențe ale Copiilor a solicitat, într-un comunicat, ca această colectivitate să fie vaccinată imediat după personalul sanitar din prima linie şi categoriile de risc, cele două grupuri care vor fi primele vaccinate în majoritatea ţărilor.

„Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie”, a declarat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore. „Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor rămân la decizia guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate o perioadă prelungită de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizaţi”, a insistat reprezentantul UNICEF, potrivit Agerpres care citează EFE.

Fore a mai precizat că, cu cât vor petrece mai mult timp copiii în afara şcolii, cu atât este mai probabil ca ei să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală. Totodată, va fi mai dificil pentru părinţii lor să revină la locurile de muncă.
UNICEF a reamintit că în cele mai grele momente, pandemia a determinat închiderea şcolilor la care învaţă aproape 90% dintre elevii din întreaga lume, o cifră care de atunci s-a redus.

Închiderea şcolilor continuă în multe locuri ale lumii, desi, potrivit UNICEF, „există tot mai multe dovezi că şcolile nu sunt un factor important de transmitere comunitară”. Potrivit agenţiei ONU, la data de 1 ianuarie centrele de învăţământ erau închise pentru 1 din 5 copii din întreaga lume, reprezentând aproape 320 de milioane de elevi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.