Covid-2019: Evoluția epidemiei, imposibil de estimat

Este imposibil să se estimeze cum va evolua epidemia de Covid-2019, transmite directorul Organizației Mondiale a Sănătății. Numărul victimelor fluctuează de la o zi la alta. Dacă sâmbătă și duminică se raportau peste 140 de decese, luni, numărul acestora a scăzut la 105. Dar asta nu înseamnă că perioada de vârf a epidemiei a trecut. 1775 de oameni au murit din cauza noului coronavirus, în codițiile în care numărul celor infectați, la nivel mondial, este de 71.335.

Numărul covârșitor de cazuri este înregistrat în China continentală, unde 70.552 de oameni au fost infectați. Au fost trimise încă 1.200 de cadre medicale militare la Wuhan, orașul epicentru al epidemiei, după ce săptămâna trecută ajunseseră acolo 2.600 de medici militari. Un al doilea oraș din provincia Hubei a fost plasat în stare de carantină. Nimeni nu mai are voie să iasă din casă la Xiaogan, oraș cu cinci milioane de locuitori. Toate cumpărăturile pe care oamenii le au de făcut, inclusiv hrană și medicamente, se fac în „condiții centralizate”. 56 de milioane de oameni locuiesc în provincia Hubei

La aproape o lună de la izbucnirea epidemiei, iar oamenii încep să intre în panică în China. În Hong Kong, care s-a izolat de continent de teama importării virusului, începe să apară penuria de produse de bază. Oamenii se înghesuie să cumpere orez sau paste, iar un camion care transporta hârtie igienică a fost atacat, înainte de a ajunge la magazine.

O echipă de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății a ajuns la Beijing, pentru a lucra împreună cu chinezii la o strategie de limitare a epidemiei de Covid19, chiar dacă un înalt responsabil chinez a estimat că țara sa este pe punctul de a controla epidemia.

Aproape 600 de cazuri de contaminare provocate de epidemia de Covid-2019 au fost confirmate în aproximativ 30 de ţări. A fost înregistrat primul deces în afara Asiei, un turist chinez de 80 de ani internat în Franţa. Noul coronavirus a fost confirmat și în Africa, un prim caz a fost înregistrat în Egipt.

Principala sursă de infecţie din afara Chinei rămâne în continuare vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia – unde au fost confirmate 355 cazuri de infectare, dintre care 70 de cazuri noi, anunţate duminică.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.