Consilierii generali ai Capitalei vor dezbate în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre prin care se aprobă supraetajarea şi extinderea unui corp de clădire din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii M. S. Curie, în scopul măririi capacităţii Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi.
În raportul de specialitate este invocată o adresă prin care Spitalul Marie Curie informează că secţia respectivă a devenit „total neîncăpătoare, având cereri pentru internări nu numai din Bucureşti şi din sudul ţării, ci şi din toate zonele ţării”. În acest sens, spitalul propune mărirea capacităţii secţiei prin executarea de lucrări de modernizare, extindere şi supraetajare a corpului C4 astfel încât minim 200 de cazuri de nou născuţi cu malformaţii şi afecţiuni severe să poată fi trataţi anual.
Se menţionează că Primăria Sectorului 4 a emis un certificat de urbanism în scopul modernizării şi extinderii secţiei de terapie intensivă prin: recompartimentarea corpului existent D+P+2E şi extinderea cu un corp S+P+M+3E, parţial prin supraetajarea clădirii existente-amfiteatru, consolidarea amfiteatrului, repoziţionarea accesului pentru ambulanţe, amenajări exterioare, deviere reţele în incintă. În vederea emiterii autorizaţiei de construire pentru lucrări este necesar acordul proprietarului, în speţă Municipiul Bucureşti, potrivit Agerpres.
Potrivit raportului de specialitate, România are nevoie de aproximativ 400-500 de paturi de terapie intensivă neonatală, dar asigură aproximativ 250-300 de paturi. Potrivit unei adrese transmise PMB de către Spitalul Marie Curie, secţia extinsă va aduce facilităţi importante pentru tratamentul nou născuţilor cu afecţiuni grave, în special chirurgicale. Astfel, vor putea fi internaţi 47 de nou născuţi (27 paturi pacienţi critici şi 20 pacienţi în posterapie), ce vor fi îngrijiţi de o echipă multidisciplinară, educată de peste 10-15 ani. De asemenea, secţia va fi dotată cu sală operatorie, RMN neonatal, bancă de lapte, farmacie clinică.