Creșterea numărului de locuri la rezidențiat, aprobată de Guvern

Guvern

Guvernul a aprobat creșterea numărului de locuri la rezidențiat pentru anul universitar 2018–2019. Măsura a fost luată la 27 septembrie, la propunerea Ministerului Sănătății. Cifra de școlarizare era de 5.000 de locuri și posturi, dar guvernul a decis suplimentarea cu 415 locuri și posturi.

Creșterea numărului de locuri și posturi la rezidențiat are scopul de a îmbunătăți accesul la serviciile medicale, în special în zonele defavorizate, prin formarea unui număr mai mare de specialiști. Astfel, se speră că se va putea asigura personalul medical necesar pentru serviciile medicale acordate în dispensarele școlare, serviciile de ambulanță sau centrele de permanență, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

„Politicile asumate de guvern în domeniul sănătății vizează îmbunătățirea calității serviciilor medicale. Majorarea cifrei de școlarizare prin rezidențiat este un pas în această direcție. Am convingerea că rolul medicinei primare este esențial pentru atingerea acestui obiectiv. Pentru acest lucru, avem nevoie de specialiști care să asigure asistența medicală nu doar în marile unități sanitare din principalele orașe ale țării, ci și în zonele defavorizate, iar pentru asta trebuie să facilităm accesul medicilor tineri pe piața muncii”, a declarat Sorina Pintea, potrivit comunicatului MS.

În anul universitar 2017–2018, au fost scoase la concurs 4.000 de locuri și posturi. Pentru anul acesta, metodologia prevede că, la repartizarea posturilor rămase neocupate după organizarea concursului de rezidențiat în anul 2018, vor avea prioritate cei 415 candidați care au fost respinși după examenul organizat în 2017 deși au obținut punctajul minim de promovare.

Concursul de intrare în rezidențiat este programat aul acesta pentru 18 noiembrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.