Cristian Benza, Director Medical Janssen România: „Faptul că există deschidere către studiile clinice şi posibilitatea de a le executa, cred că oferă României un avantaj destul de bun”

cristian-benza

Cercetarea reprezintă un pilon important atât în dezvoltarea unor noi molecule, cât şi în lansarea studiilor clinice. Reprezentanţii industriei farmaceutice sunt de părere că fără cercetare nu se poate înregistra un progres în ceea ce priveşte dezvoltarea şi punerea pe piaţă a unor tratamente inovatoare. Mai mult, activitatea de cercetare şi deschiderea spre inovaţie reprezintă oportunităţi de dezvoltare din punct de vedere ştiinţific, dar şi economic, pentru ţările implicate în astfel de activităţi, beneficiarul final fiind pacientul.

Cristian Benza, Director Medical Janssen România:
„Considerăm că este un mecanism care trebuie să meargă în mod continuu, practic reinvestirea în partea de cercetare pentru a avea un buy plan şi pentru a putea merge mai departe către pacienţi şi către cei cărora ne adresăm. La nivel global, este clar că focusul s-a schimbat, accentul cade acum pe aria hematologiei şi a malignităţilor hematologice, vorbim despre cancerele de sânge. Nu în ultimul rând, tumorile solide reprezintă un domeniu spre care ne-am îndreptat atenţia. Nu am uitat aria de psihiatrie sau domeniul virusului HIV și al sistemului cardiovascular.

Faptul că există deschidere către studiile clinice şi posibilitatea de a executa studii clinice începând de la studii preclinice de fază 1, fază 2, fază 3, cred că oferă României un avantaj destul de bun, atât ţării cât şi pacienţilor care trăiesc aici.

Depunem eforturi în fiecare zi în această industrie şi mi-ar fi greu să definesc trei lucruri care se pot îmbunătăţi. Ne dorim ca accesul la produse să fie cât mai rapid, facem eforturi şi sprijinim educarea medicilor implicaţi în acest domeniu, considerând că e de datoria noastră să participăm la educarea lor. Încercăm la ora actuală să mutăm focusul către pacienţi prin diverse programe de suport pentru ei.”