Cristian Grasu: „Toată lumea vrea o sănătate ca în afară cu banii din România”

„Toată lumea vreo o țară ca în afară și o sănătate pe măsura acestei dorințe. Dar trebuie să facem acest lucru cu spitalele din România, cu doctorii din România, cu pacienții din România și cu banii pentru sănătate din România”, a declarat dr. Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Aspen Healthcare Forum.

Una din temele principale pe agenda de discuții ține de accesul universal al populației la servicii medicale în contextul în care România s-a angajat să îndeplinească obiectivele pentru dezvoltare durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite. Dr. Cristian Grasu a declarat că Ministerul Sănătății face tot posibilul pentru a găsi soluții și pentru a rezolva cât mai multe din problemele exitente cu resursele – limitate – care îi sunt puse la dispoziție.

Discuțiile din cadrul Forumului Aspen pentru Sănătate se axează pe eforturile pe care România le poate face pentru a crește sustenabilitatea sistemului său de sănătate pe fondul unor probleme inerente ce țin de tendința de îmbătrânire a populației, cuplată cu creșterea impactului bolilor netransmisibile și, implicit, a costurilor legate de sistemele de sănătate.

„Trebuie să avem instrumente pentru a rezolva rapid problemele urgente care apar. Și aceste instrumente vor fi informatice. E-Health, informatizare, prelucrare de date – acestea sunt direcțiile pe care Ministerul Sănătății trebuie să și le asume și în care trebuie sa investească”, a declarat dr. Cristian Grasu.

„Ne-am dorit să avem o situație foarte clară a nevoii de servicii în toată țară. În același timp, ne-am dorit să vedem cum putem raporta acestă nevoie de servicii la capacitățile noastre de a oferi servicii. În acest sens, suntem foarte aproape de a finaliza master plan-ul regional. Suprapunerea dintre planurile de servicii și master planurile regionale poate da lista de priorităti pentru următorii ani pentru sistemul românesc de sănătate”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Peste 100 de invitați și 30 de speakeri, experți din țară și din străinătate, cercetători și specialiști în tehnologii medicale, din industria farmaceutică, dar și înalți oficiali din domeniul sănătății participă la a șaptea ediție a Aspen Healthcare Forum, care se desfășoară marți, 23 octombrie 2018, la București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.