Criză acută de medici de familie în județul Buzău: Părinții sunt obligați să-și înscrie copiii la cabinete aflate la zeci de kilometri distanță

Potrivit unui raport al CJAS Buzău, din necesarul de 256 medici de familie, în judeţ sunt înregistraţi 205: cetățenii din zece comune din judeţ, în care nu există niciun medic de familie, sunt obligaţi să-și înscrie copiii la cabinete medicale aflate la zeci de  kilometri depărtare, pentru a obţine adeverinţele medicale necesare intrării într-un nou an școlar:

„Sunt zece comune în care nu există niciun medic de familie. Discutăm despre comunele Bozioru, Buda, Căneşti, Chiliile, Colţi, Gura Teghii, Largu, Odăile, Robeasca, Valea Salciei. Cât despre situaţia copiilor care au nevoie de adeverinţe medicale, le pot obţine doar de la medicii şcolari, deficitari în judeţ sau de la alt medic de familie pe lista căruia trebuie să se înscrie.

Trebuie să se înscrie pe o listă, nu au altă variantă de a obţine adeverinţele. Deficitul de medici de familie la nivelul judeţului este destul de mare, în jur de 50 de medici necesari şi zece localităţi care nu au medic de familie”, a precizat, pentru Agerpres, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Eliza Roxana Oncel.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.