Crucea Roșie a donat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța un aparat de ventilație performant

Crucea Roșie Română a donat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța un aparat performant de ventilație, pentru secția de terapie intensivă.

“ În condițiile de față, în care suntem suprasolicitați, orice ajutor este binevenit. Aparatul este de calitate și ne ajută foarte mult“, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis.

La rândul său, dr. Rodica Leșanu, medic ATI a explicat că ventilatorul este performant și binevenit, fiind ușor de manevrat și utilizat.

„Aparatul are o autonomie a bateriei de 4 ore, care ne permite să plecăm cu pacienții la diverse investigații, aceștia fiind monitorizați și ventilați la parametri optimi “, a adăugat dr. Rodica Leșanu.

Valoarea aparatului este de 214.191 lei, echipamentul medical fiind achiziționat din fondurile strânse în cadrul campaniei #RomaniaSalveazaRomania, pe care Crucea Rosie Română a desfășurat-o la nivel național în beneficiul spitalelor din țară și a persoanelor afectate de COVID-19.

Voluntarii de la Crucea Roșie au mai donat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, de la începutul pandemiei mănuși, măști, echipamente de protecție, un aparat PCR de detecție a virusului și un tunel pentru dezinfecția medicilor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.