Crucea Roșie Română demarează proiectul umanitar „Toți pentru Sănătate, Sănătate pentru Toți”

Criza a medicamentelor in Romania

Crucea Roșie Română, împreună cu o companie din domeniul farmaceutic, demarează la nivel național proiectul umanitar „Toți pentru Sănătate, Sănătate pentru Toți”.

Programul vine în contextul în care în România, 3,8 milioane de persoane suferă de deprivare materială serveră, iar jumătate de milion de români au renunțat să mai apeleze la medic pentru că nu își permit.

Astfel, proiectul se va derula la nivel național și își propune să sprijine nevoi de sănătate și educație ale unor categorii sociale defavorizate.

„Organizatorii invită românii din 20 de orașe să se implice în două inițiative sociale: donații de produse de îngrijire a sănătății, în perioada 10 februarie – 10 martie 2020 și respectiv, donații în bani, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2020, în farmaciile partenere. În semn de solidaritate cu toți românii care se vor implica în campanie și vor dona în farmacii, Sanofi va contribui suplimentar cu o donație financiară către Crucea Roșie Română. Campanii similare au loc în toată Europa”, se arată într-un comunicat de presă al companiei farmaceutice implicată în proiect.

Banca de Sănătate, programul de colectare de produse de îngrijire a sănătății (fără prescripție medicală), se desfășoară în perioada 10 februarie – 10 martie în farmaciile partenere.

 

Ce produse pot fi donate

 

Prin acest program, românii pot dona produse din următoarele categorii:

  • durere, antispastice, răceală și gripă, tuse și durere în gât,
  • produse pentru sistemul digestiv (protectoare hepatice, laxative, antiacide, probiotice),
  • suplimente alimentare (produse pe bază de magneziu, produse pentru insomnie, vitamine și minerale),
  • produse pentru prim-ajutor (bandaje, plasturi),
  • produse pentru bebeluși (șervețele umede, biberoane) și produse de igienă personală (periuțe și paste de dinți).

Sunt excluse produsele eliberate pe bază de prescripție medicală și produsele care trebuie să fie păstrate la rece. Produsele colectate din farmaciile partenere vor ajunge la filialele locale Crucea Roșie Română în maximum 30 de zile de la sfârșitul campaniei.

A doua etapă a campaniei, care are loc între 15 martie și 15 aprilie, constă în încurajarea de donații în bani, tot în farmacii, în urnele dedicate. Banii colectați vor fi folosiți pentru a sprijini nevoi de educație și sănătate ale copiilor din medii defavorizate.

„Peste 3,8 milioane de români sunt afectați de deprivare materială severă. O arată statisticile, dar o vedem și noi în contactul direct permanent cu oamenii. Iar sărăcia afectează în mod direct sănătatea. Când nu ai posibilități să îți cumperi medicamentele necesare sau să îți faci investigațiile medicale, situația este critică”, a afirmat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Campania se va desfășura în 51 de puncte de lucru din cadrul mai multor farmacii din țară.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.