Cseke Attila a cerut sprijinul comisarului european pentru Sănătate pentru a găsi soluţii rapide privind aprovizionarea spitalelor cu Tocilizumabum

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat sprijinul comisarului european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, pentru a găsi soluţii mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu Tocilizumabum, medicament utilizat la tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, şi pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a avut, miercuri, o nouă convorbire telefonică cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Cseke Attila a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient.

„Cseke Attila a solicitat sprijin comisarului european pentru identificarea unor soluţii mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumabum, utilizat la tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, şi pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie”, a arătat MS.

De altfel, ministrul interimar al Sănătăţii a avut, marţi după-amiază, o discuţie similară cu omologul polon, Adam Niedzielski, care a arătat că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.