Cseke Attila: A fost o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în Bucureşti şi Ilfov

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, joi seară, că Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a propus carantinarea Capitalei şi judeţului Ilfov.

„Va fi o discuţie şi pe partea de specialişti. Comitetul Tehnico Ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine (n.r. vineri) va discuta, pentru că a fost şi o solicitare sau o recomandare sau propunere a INSP legată de carantinarea zonală, au folosit ei această sintagmă, în Bucureşti şi Ilfov şi aceste lucruri trebuie discutate şi pe partea de specialitate în mod clar şi mâine acest lucru se va discuta. Să vedem ce spun specialiştii. În acest grup sunt şi reprezentanţii altor instituţii şi ministere, pentru că o carantină zonală nu mai este o chestiune care spunem că de mâine se instituie”, a spus Cseke Attila, la un post de televiziune.

Ministrul a menţionat că în Occident accesul în instituţii se face cu certificatul digital.

„Aici sunt alte reglementări, dar sigur este şi această discuţie legată de certificat, pentru că oarecum nu este corect să spui oamenilor care au fost responsabili şi s-au vaccinat că tu nu mai poţi să ieşi pe stradă sau tu nu poţi să te duci la un anumit tip de activitate sau manifestare sau într-un anumit loc public. Să ştiţi că în Occident şi în hoteluri intri cu certificatul acesta. În toate instituţiile se intră astfel”, a susţinut ministrul.

Ce măsuri propune INSP în carantină:

  • închiderea restaurantelor (cu excepția livrărilor)
  • slujbe doar în exteriorul lăcașurilor de cult
  • școală online, dar creșele și grădinițele rămân deschise
  • saloane de frizerie/coafură/cosmetică deschise între 8:00 și 18:00
  • magazine deschise între 5:00 și 20:00
  • piețe deschise între 8:00 și 17:00
  • circulație doar cu declarație

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.