„Cu cât participă mai multe persoane interesate cu atât cresc șansele”: Mobilizare pentru Mitingul și Marșul Sănătății care se vor derula joi în Capitală

Acțiunile de protest sunt desfășurate cu membrii sindicatelor afiliate, la ele putând însă participa toți angajații din Sănătate care sprijină solicitările protestatarilor („toți beneficiarii lor” – cum susțin sindicaliștii): „Vino cu noi în Piața Victoriei! Joi, 08.06.2023, Federația „Solidaritatea Sanitară” organizează Mitingul și Marșul Sănătății. Mai exact, joi, 8 iunie, începând cu ora 11:00 vom fi în Piața Victoriei. De acolo pornim către Piața Revoluției (Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății) iar apoi către Piața Constituției (Parlament)” – anunță sindicaliștii pe pagina Federației unde au postat și un eveniment intitulat „Mitingul și Marșul Sănătății”.

Solidaritatea Sanitară: Urmând exemplul colegilor din Educație

Federația face apel la cât mai mulți membri și simpatizanți pentru a se alătura manifestațiilor:

„Cu cât participă mai multe persoane interesate cu atât cresc șansele de a-i determina pe guvernanți să ne onoreze revendicările. Dacă faceți parte dintr-un sindicat Solidaritatea Sanitară vă puteți alătura grupului de participanți organizat de sindicat. Dacă faceți parte dintr-un alt sindicat sau nu aveți statutul de membru atunci puteți veni direct la acțiunile de protest.

Vă invităm să ne alocați două ore din timpul dvs. pentru a participa la aceste acțiuni menite să vă apere interesele! Puteți aflați aici pentru ce protestăm.

Urmând exemplul colegilor din Educație, participând la aceste proteste vă implicați într-o acțiune ce are ca miză demnitatea și solidaritatea profesioniștilor din Sănătate. Vă așteptăm cu drag în Piața Victoriei!” – transmit liderii sindicali.

Pentru persoanele care nu participă la miting prin intermediul sindicatelor intrarea în dispozitiv și primirea echipamentului pot fi făcute doar în baza legitimației de serviciu, care trebuie să dovedească că lucrează într-o unitatea sanitară publică.

„Pentru informații suplimentare puteți contacta liderul „Solidaritatea Sanitară” din unitatea dvs. sau pe domnul Predica Gabriel, Vicepreședinte Compartiment Organizare și Comunicare Publică, pe adresa de email gabipredica@gmail.com sau la numărul de telefon 0737028094” – se menționează pe site-ul sindicatului.

Revendicările angajaților din Sănătate

Conform site-ului Federației, principalele revendicări sunt:

 • „Acceptarea propunerilor Federației „Solidaritatea Sanitară” la Contractul colectiv de muncă la nivel de sector, rămase în divergență și încheierea acestui contact colectiv de muncă.
 • aplicarea proiectului de lege a salarizării stabilit cu Ministerul Sănătății, acesta asigurând:
  • Reașezarea în grila de salarizare a tuturor angajaților din sectorul public de sănătate, începând cu asistentele medicale
  • Posibilitatea unei creșteri efective și relevante a veniturilor angajaților din sănătate
 • Aplicarea principiilor prevăzute atât de legea în vigoare cât și de proiectul de lege:
  • Raportarea sporurilor pentru condițiile de muncă la salariile de bază pentru personalul auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri), TESA și muncitori sanitari.
  • Raportarea sporurilor de tură și pentru lucrul în zilele libere legale la salariile de bază în plată pentru toate categoriile de personal.
  • Plata gărzilor medicilor cu tariful orar al normei de bază.
 • Actualizarea valorii indemnizației de hrană luând ca referință salariul minim în plată și scoaterea ei din calculul limitei aplicabile sporurilor.
 • Deblocarea posturilor în sistemul public de sănătate
 • Creșterea ponderii a cheltuielilor pentru sănătate în PIB la nivelul mediei UE”.

Acțiunile de protest sunt desfășurate cu membrii sindicatelor ”Solidaritatea Sanitară”, la ele putând însă participa toți angajații din sănătate care sprijină solicitările noastre (toți beneficiarii lor). Cu cât participă mai multe persoane interesate cu atât cresc șansele de a-i determina pe guvernanți să ne onoreze revendicările. Doar împreună putem reuși!” – infomează Solidaritatea Sanitară.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.