Cum ne protejăm de coronavirus când mergem cu mijloacele de transport în comun

Evitarea folosirii telefonului mobil sau atingerea feţei pe parcursul călătoriei cu mijloacele de transport în comun sau alocarea unui timp mai mare pentru călătorii astfel încât să poată fi aşteptat următorul autobuz, sunt doar câteva dintre sfaturile date de administraţia oraşului Constanţa, pentru se a evita infectarea cu noul coronavirus.

Compania de transport public din Constanţa face apel la locuitorii oraşului care folosesc mijloacele de transport în comun să respecte normele de igienă și pe cele privind distanțarea socială.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică recomandă să nu fie utilizat aerul condiționat în mijloacele de transport în comun, acesta fiind motivul pentru care instalaţiile nu sunt pornite, potrivit Primăriei Constanţa.

O altă măsură luată de administraţia oraşului este ca la orele de vârf, în trafic se află cu 10% mai multe autobuze decât în mod normal, pentru a evita riscurile produse de aglomerație.

“ Alocați mai mult timp unei călătorii, astfel încât să puteți aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu puteți urca fără a încălca distanța de siguranță. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător.
La oprirea în stație, avertizați călătorii care urcă să respecte distanțarea socială sau să renunțe la îmbarcare dacă nu pot respecta această regulă.
Nu urcați în autobuz fară mască de protecție, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a celor din jur.
Folosiți dispenserele din autobuze pentru a vă dezinfecta mâinile.
Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil.
Evitați, pe cât posibil, deplasările la ore de vârf.
Folosiți aplicația CT BUS pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun”, se arată într-o postare a Primăriei Constanţa.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.