Cumpărarea unui aparat de dializă, urgenţe stomatologice sau masă caldă pentru persoanele vulnerabile, printre proiectele pe ordinea de zi a CGMB

Primarul general, Gabriela Firea, i-a rugat, luni, pe consilierii generali să voteze proiectele de pe ordinea de zi a CGMB, menţionând că sunt toate în interesul cetăţenilor, respectiv cumpărarea unui aparat de dializă, urgenţe stomatologice, masă caldă pentru persoanele vulnerabile, plata chiriilor la Administraţia Fondului Imobiliar.

„Primul – este vorba despre achiziţia unui aparat de dializă pentru Spitalul de boli infecţioase şi tropicale ‘Victor Babeş’, necesar bolnavilor de COVID-19 care au şi insuficienţă renală. Acest aparat este foarte urgent de cumpărat. Nu mai putem să amânăm, într-adevăr, există foarte multe clinici de stat şi private care au aparate de dializă, dar în acest moment este nevoie şi de un astfel de aparat de dializă în cadrul unui spital de boli infecţioase pentru urgenţe”, a spus Firea la începutul şedinţei CGMB.

Potrivit acesteia, un alt proiect se referă la elevii şi studenţii, dar şi adulţii care au urgenţe stomatologice.

„În momentul în care s-au suspendat cursurile, automat s-au închis şi cabinetele şcolare de stomatologie pe care noi le-am înfiinţat în ultimii ani. Prin Administraţia Spitalelor am gândit un concept, astfel încât să se asigure urgenţele de natură stomatologică, inclusiv pentru persoanele care sunt infectate cu coronavirus, dar au şi urgenţe stomatologice”, a afirmat Firea.

Ea a precizat că un alt proiect se referă la o masă caldă oferită de DGASMB pentru persoanele vulnerabile din Capitală – cele nedeplasabile, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale şi cetăţeni care nu mai au niciun venit în această perioadă sau oricum aveau minimum pe economie.

„Adresez rugămintea bucureştenilor care vor apela la DGASMB pentru a intra în acest program de masă caldă să nu provoace înghesuială la cantinele noastre şi să respecte programarea făcută de colegii noştri de la DGASMB”, a mai spus Firea.

Potrivit edilului, un alt proiect vizează amânarea, fără niciun fel de penalitate, a plăţii chiriilor celor care locuiesc în casele sau apartamentele de la Administraţia Fondului Imobiliar. „E o măsură normală pe care o luăm în această perioadă, când, oricum, toată lumea suferă din cauza pandemiei”, a subliniat Firea.

Ea a menţionat că şedinţa CGMB de luni e adaptată stării de situaţie de urgenţă.

„De asemenea, am anunţat public încă de aseară că în sală nu vor fi mai mult de opt consilieri generali, prin rotaţie (…), nu puteam amâna această şedinţă, pentru că aveam de luat decizii foarte importante pentru municipiul Bucureşti, pentru cetăţenii Capitalei, iar o şedinţă de Consiliu General online se putea desfăşura după ce noi aprobăm modificarea Regulamentului de funcţionare al Consiliului General (…) Practic, astăzi, vom modifica Regulamentul Consiliului General, următoarea şedinţă se va putea desfăşura online, dar era necesară şi o şedinţă în care să existe prezenţa fizică a consilierilor generali, chiar dacă prin rotaţie de opt într-o sală de 500 de persoane”, a mai declarat Firea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.