Curățenie generală și dezinfecție termino-terminală în secția ATI COVID a Institutului “Marius Nasta”

Reprezentanții Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” au anunțat că zilele acestea au realizat curățenie generală în secția ATI- COVID, finalizată cu dezinfecție termino-terminală a secției de terapie intensivă, precum și a unității mobile ATI-COVID.

“După luni de activitate maximală în secția ATI- COVID, în aceste zile am reușit să ne organizam astfel încât să putem face curățenie generală, finalizată cu dezinfecție termino-terminală a secției ATI COVID, precum și a unității mobile ATI-COVID”, se arată într-un comunicat al Institutului.

În același comunicat se arată că prevenirea infecțiilor asociate îngrijirii medicale este un obiectiv permanent în activitatea din Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

De asemenea, sursa mai precizează că în ultimii doi ani s-au refăcut proceduri, instructaje, au fost date în folosință noi spații pentru un management optim al pacientului în cadrul unității și un control cât mai eficient al acestor infecții.

,,Problematica infecțiilor asociate îngrijirii medicale există în orice unitate spitalicească. Trebuie însă ca lucrurile să fie tratate transparent, iar activitățile de combatere a acestor infecții să fie continue și energice. În planul de management combaterea infecțiilor asociate îngrijirii medicale este o prioritate și o direcție constantă în Institutul Marius Nasta, direcție ce prevede acțiuni clare. Consider că întreg personalul aflat în îngrijirea pacientului trebuie să fie implicat și conștient că procesul de combatere a infecțiilor nosocomiale este un efort și o responsabilitate a tuturor, care trebuie realizată prin proceduri foarte clare ce trebuie respectate. Să nu uităm însă că un spital are nevoie de infrastructură modernă cu circuite corespunzătoare pentru a răspunde unei nevoi de asistență medicală a pacientului din sistemul de sănătate la nivelul anului 2021”, a declarat șef Lucr. Dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.