Curriculumul pentru Farmacie generală și Industrie farmaceutică și cosmetică, elaborat de MS

Combinații antibiotice

Curriculumul pentru specialitățile „Farmacie generală” și „Industrie farmaceutică și cosmetică” a fost elaborat de Ministerul Sănătății.  Cele două specialități sunt reintroduse în programul de rezidențiat de anul acesta, potrivit unui ordin de ministru din noiembrie 2019.  Ministerul Sănătății precizează că propunerile celor două specialități au fost elaborate în urma consultării facultăților de farmacie din România și avizate favorabil de către Colegiul Farmaciștilor din România și că nu există comisii de specialitate la nivelul Ministerului Sănătății, la această dată.

Cele două programe vor începe din 2020 și vor avea o durată de trei ani. Cele două specialități au mai figurat în nomenclator, însă au fost sistate cu seria de rezidenți 2001 pentru specialitatea ”farmacie generală”, respectiv cu seria de rezidenți 2006 pentru ”industrie farmaceutică și cosmetică”.

”Rezidenții confirmați în specialități pentru care, sub incidența normelor anterioare, s-a sistat formarea, își continuă pregătirea și susțin examenul de specialist în specialitățile în care au fost confirmați. Aceștia au acces la formare în a doua specialitate, în condițiile prevăzute de normele în vigoare”, potrivit ordinului. “Aceştia au acces la formare în a doua specialitate, în condiţiile prevăzute de normele în vigoare”, mai arată actul normativ.

Propunerea de reintroducere a fost formulată de Colegiul Farmaciștilor din România și a fost sprijinită de universitățile de medicină și farmacie București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.