Curs online gratuit oferit de Harvard University pentru instruirea profesioniștilor din sănătate în utilizarea ventilatoarelor mecanice

Harvard și EdX, platforma de învățare virtuală fondată de Harvard și MIT, au anunțat lansarea cursului online gratuit ce are ca scop pregătirea profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a opera ventilatoarele mecanice necesare în procesul de tratare a pacienților cu COVID-19.

Cursul a fost dezvoltat de Susan Wilcox, șefa departamentului pentru îngrijire a pacienților în stare critică de la Massachusetts General Hospital (MGH), profesor asociat de medicină de urgență la Harvard Medical School și Thomas Piraino, specialist în ventilare mecanică la Centrul de Excelență în Ventilarea Mecanică de la Spitalul St. Michael din Toronto.

Potrivit lui Susan Wilcox, citată de Medical Xpress, cursul răspunde și dorinței sale de a preda ventilarea mecanică grupurilor de profesioniști în domeniul sănătății care nu au mai operat astfel de ventilatoare de ani de zile. Odată cu criza de ventilatoare cauzată de COVID-19 a conceput acest curs la solicitarea organizației filantropice Schmidt Futures.

Ea a mai precizat faptul că acest curs își propune să le ofere participanților cunoștințele de bază pentru a putea colabora cu personalul medical care de regulă efectuează ventilarea mecanică. Cursul este alcătuit din 10 secțiuni diferite și cuprinde, printre altele, un modul dedicat sindromului bolii respiratorii acute (ARDS) și un modul dedicat COVID-19.

Cursul debutează astăzi și până la această ora s-au înscris 31.583 de participanți.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.