Curtea de Apel a rămas în pronunțare pe contestația referitoare la arestul la domiciliu a lui Mircea Beuran

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare, joi, pe contestaţia referitoare la măsura arestului la domiciliu dispusă în cazul chirurgului Mircea Beuran.

Procesul nu a fost public. La ieşirea din sala de judecată, Mircea Beuran a fost asaltat cu întrebări de jurnaliştii prezenţi pe holurile instanţei, dar a refuzat să facă declaraţii, potrivit Agerpres.

Mircea Beuran este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Pe 14 februarie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţa a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

Decizia a fost atacată atât de Beuran, cât şi de către procurori.

În motivarea deciziei, judecătorul de la Tribunalul Bucureşti arăta că, prin acţiunile sale, medicul Mircea Beuran a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria „piaţă de desfacere”.

Tribunalul Bucureşti a decis ca medicul Mircea Beura să fie plasat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro. Decizia instanţei nu este definitivă.

Mircea Beuran, reținut pentru 24 de ore

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Și asta după ce au avut loc mai multe percheziții la Spitalul Floreasca și la domiciliul medicului.

Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, se arată într-un comunicat al DNA.

Mircea Beuran a acceptat şi primit, în luna decembrie, de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Mircea Beuran va fi dus vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Anchetatorii au descins la locuinţa lui Mircea Beuran, dar şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.