Dacă regulile nu sunt respectate, vom închide totul din nou, avertizează premierul Bulgariei

Participant miercuri la Summitul UE-Balcanii Occidentali, care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă, premierul bulgar Boiko Borisov a subliniat că în cazul în care numărul pacienţilor cu COVID-19 va creşte şi regulile nu vor fi respectate, atunci autorităţile bulgare ”vor închide din nou totul”.

”Lucrurile nu arată bine în Europa în privinţa coronavirusului. Mă bazez pe toate informaţiile de astăzi. Trebuie să respectăm toate măsurile – distanţare şi dezinfectare. Dacă va exista o creştere a numărului de pacienţi şi dacă regulile nu sunt respectate – vom închide totul din nou”, a spus şeful executivului bulgar.

El a precizat că grădiniţele vor rămâne închise în Bulgaria în următoarea perioadă, relatează Agerpres.

Poliţia din Bulgaria a verificat aproape 63.000 de declaraţii ale persoanelor care au intrat sau au ieşit din principalele oraşe în perioada în care călătoriile neesenţiale au fost interzise, între 21 martie – 6 mai, a anunţat joi Ministerul de Interne de la Sofia.

Poliţiştii bulgari au întocmit 21.215 de procese verbale pentru încălcarea restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, dintre care 16.305 pentru absenţa măştii sanitare.

S-au înregistrat 22 de cazuri grave de încălcare a restricţiilor respective, fiind deschise anchete judiciare.

Numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 din Bulgaria a ajuns joi la 1.811, dintre care 53 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Până în prezent 84 de pacienţi cu această boală au decedat, iar 384 s-au vindecat complet.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.