Dan Barna: Sperăm ca în câteva luni România să reintre în logica de societate vie

Viceprim-ministrul Dan Barna a declarat miercuri dimineață, după administrarea rapelului vaccinului anti-COVID-19 la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, că România se îndreaptă într-o direcție bună în ceea ce privește vaccinarea și că în scurt timp lucrurile vor reveni la normal.

”Am făcut cea de-a doua doză de vaccin, rapelul. Începem să ne facem bine cu toții, ca țară. Campania de vaccinare crește și se dezvoltă în fiecare zi și asta este un lucru foarte bun. Sunt deja peste 200.000 de persoane care au făcut și rapelul, sunt peste 600.000 de persoane care au făcut primul vaccin, au venit și dozele de la AstraZeneca. Practic în săptămânile și lunile următoare sperăm să ne atingem obiectivele naționale pe care ni le-am propus cu toții astfel încât în câteva luni România să reintre în logica de societate vie, în logica de societate care funcționează, cu oameni care se întâlnesc, care nu mai discută doar online. Până atunci măsurile de distanțare și măsurile de siguranță trebuie respectate”, a declarat Dan Barna la scurt timp după administrarea rapelului.

Dan Barna a pus accent și pe respectarea în continuare a măsurilor de protecție, mai ales că ne confruntăm și cu noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

”Există acea a doua tulpină mai molipsitoare, de care ne temem cu toții, și din acest motiv recomand în continuare: purtați mască, evitați deplasările care nu sunt obligatorii, igienizați-vă mâinile! Toate măsurile de până acum trebuie să continue pentru că ele funcționează și am văzut că nu a mai fost epidemia de gripă tocmai datorită măștilor de gripă tradiționale. Din acest motiv, mergeți să vă vaccinați. Problema legată de liste și de programări s-a rezolvat în cea mai mare parte. Este un lucru bun. Vaccinarea este importantă”, a mai precizat Barna.

Întrebat cum se simte după vaccinare, oficialul a spus că este bine mai ales că se numără printre persoanele care au avut COVID-19 iar organismul ”probabil este obișnuit”. De asemenea, a mai precizat că nici după prima doză nu a avut probleme.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.