Dancă: Se poartă o luptă de gherilă comercială pentru echipamente medicale

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, susține că tot procesul de achiziție, contractare, transport, livrare și distribuție a materialelor sanitare și medicale necesare din această perioadă a căpătat conotațiile unui război internațional pentru resurse limitate.

Ionel Dancă a spus că în această perioadă, se poartă o adevărată luptă de gherilă comercială contra-cronometru pentru fiecare cantitate de măști, combinezoane, teste PCR, ventilatoare mecanice și alte echipamente medicale în care se folosesc toate ”armele” și resursele politice și diplomatice posibile.

“Au fost situații fără precedent în care contracte ferme de achiziții internaționale au fost anulate cu restituirea avansurilor fără ezitare la prima contra-ofertă mai mare. Alte contracte, aflate în plină procedură de livrare, erau blocate cu marfa încărcată ca urmare a deciziilor naționale de interzicere a exporturilor. Asigurarea coridoarelor de transport și a culoarelor de zbor a devenit mai dificilă în acest timp decât trecerea unor convoaie umanitare prin zone de conflict armat deschis”, a scris Ionel Dancă, într-un mesaj postat pe Facebook.

El susține că s-au folosit toate resursele militare și civile de transport disponibile, de la autocamioane și aeronave până la acorduri militare de zbor, fiind scoase chiar și scaunele din unele aeronave de transport civil aerian pentru a face loc la zeci de tone de materiale sanitare și medicale.

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.