Danemarca elimină obligativitatea purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun

De sâmbătă, 14 august, danezii nu vor mai fi obligați să poarte masca de protecție în mijloacele de transport în comun. Este anunțul făcut vineri de Ministerul Transporturilor din Danemarca, ca urmare a relaxării normelor de distanţare socială.

Mijloacele de transport în comun erau singurul loc în care mai era obligatorie purtarea măștii de protecție, informează France Presse, potrivit Agerpres.

”Suntem acum într-o situaţie (…) în care o mare parte din populaţie este vaccinată şi ne întoarcem la o viaţă de zi cu zi mai normală. Acest lucru înseamnă că ne putem lua adio de la măşti în autobuze, trenuri şi metrou”, a declarat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, citat într-un comunicat.

Obligaţia, introdusă în data de 22 august 2020, va dispărea începând de sâmbătă, 14 august, deși iniţial era programată să fie ridicată de la 1 septembrie.

Miercuri, autorităţile sanitare din regatul scandinav de 5,8 milioane de locuitori, care înregistrează aproximativ 1.000 de noi infecţii pe zi, îşi atenuaseră recomandările de distanţare socială, argumentând că acoperirea vaccinală este ridicată (peste 60% din populaţie).

”Acum avem un bun control al infecţiei în întreaga societate, deoarece mulţi oameni au acceptat oferta de vaccinare. Prin urmare, putem adapta recomandările de prevenţie astfel încât oamenii să îşi poată menţine o viaţă de zi cu zi normală, respectând în acelaşi timp principiul prevenţiei”, a explicat directorul adjunct al Agenţiei Naţionale de Sănătate, Helene Bilsted Probst, într-un comunicat, potrivit sursei citate.

Purtarea măştii rămâne, însă, în vigoare în avioanele şi aeroporturile din ţară, unde se aplică normele internaţionale de transport aerian.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.