Data limită pentru cererea de înscriere pentru înscrierea în ciclul II de acreditare pentru unitățile cu paturi este 25 noiembrie

Unitățile sanitare cu paturi înscrise în procesul de acreditare în al II-lea ciclu de acreditare care nu au primit vizita de evaluare, cele cărora, deși au primit vizita de evaluare nu le-a fost emis raportul de acreditare, precum și cele pentru care procesul de acreditare a fost prelungit, dar și cele neînscrise în ciclul al II-lea de acreditare trebuie să transmită cererea de înscriere și/sau contractul de colaborare până la data de 25.11.2019 către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

Cererea de înscriere se descarcă din aplicația CaPeSaRo (secțiunea ”CICLUL II”, rubrica ”B.2. Înscrierea în procedura de evaluare și acreditare” , punctul ”6. Cerere de înscriere în Ciclul II de Acreditare”), se semnează, se înregistrează, se obține avizul autorității tutelare – dacă este cazul – și se încarcă în format PDF la rubrica amintită anterior, precizează ANMCS.
Contractul de colaborare se descarcă din aplicația CaPeSaRo (secțiunea ”CICLUL II”, rubrica ”B.3 Contract de colaborare pentru desfăşurarea activităţilor de evaluare, acreditare şi monitorizare a încadrării unităţilor sanitare cu paturi în nivelul de acreditare acordat”), se completează în original în două exemplare, se înregistrează și se transmite pe adresa Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

Începând de luna trecută, spitalele trebuie să afișeze, atât la intrarea în incinta unității sanitare, cât și prin intermendiul paginii de internet și a corespondenței unității sanitare, însemnele și informațiile privind acreditatea.

Într-un interviu pentru RoHealthReview.ro, Andrei-Cosmin David, directorul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor din cadrul ANMCS a vorbit pe larg depre ce se dorește prin introducerea acestei măsuri, dar și despre limitările ordinului. Interviul complet îl găsiți aici.

 

Care sunt categoriile de acreditare

 

Categoria I (Acreditat)

Categoria a II-a (Acreditat cu recomandări)

Categoria a III-a (Acreditat cu rezerve)

Categoria a IV-a (Acreditat cu încredere redusă)

Categoria a V-a (Decizie de prelungire a procesului de acreditare)

Categoria a VI-a (Neacreditat)

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.