Datele privind doza booster de vaccin anti-COVID-19 Comirnaty la adolescenți sunt evaluate de EMA

O cerere pentru administrarea boosterului vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer (Comirnaty) la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a început să fie evaluată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Spre analiză se află și o cerere de administrare a boosterului pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 16 și 17 ani.

Doza booster este administrată persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu două doze, pentru a restabili protecția după ce aceasta a scăzut. În prezent, boosterul vaccinului  Comirnaty poate fi administrat persoanelor cu vârsta de 18 ani și peste.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMA va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania care comercializează Comirnaty, inclusiv a rezultatelor dovezilor din lumea reală din Israel. EMA va comunica rezultatul evaluării în timp util, informează EMA.

Sfaturile cu privire la modul în care trebuie administrate vaccinările rămân apanajul grupurilor naționale de consultanță tehnică de imunizare care ghidează campaniile de vaccinare în fiecare stat membru al UE. Organismele naționale de sănătate publică pot emite recomandări oficiale cu privire la utilizarea dozelor booster, în asociere cu cerințele pentru certificatele de călătorie, ținând cont de datele de eficacitate emergente și de datele limitate privind siguranța, mai informează EMA.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.