Din cele aproximativ 1.500 paturi ATI COVID operaționale, 417 erau ocupate miercuri

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat miercuri în cadrul unui briefing de presă, după ședința de Guvern, că există o creștere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus. Însă, numărul celor care necesită internare este mic.

În ceea ce privește numărul paturilor de ATI COVID, aproximativ 1.500 sunt operaționale. Miercuri, 417 dintre acestea erau ocupate.

Potrivit purtătorului de cuvânt, datele au fost prezentate miercuri de ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, în ședința de Guvern.

”Potrivit datelor prezentate de domnul ministru al Sănătăţii în ședința de Guvern de azi există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus. Din fericire, numărul celor care necesită internare în spital este foate mic: sunt 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la terapie intensivă, aproximativ 1.500 operaționale, astăzi 417 erau ocupate cu bolnavi afectați de virusul COVID-19. În privința antiviralelor, domnul ministru a anunțat că până la sfârșitul acestei luni ar putea deja fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.