DSPMB susține vaccinarea anti-COVID în școli. Ne vom mula în funcţie de nevoile fiecărei şcoli în parte

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), Oana Nicolescu, a declarat joi că susţine realizarea echipelor mobile de vaccinare anti-COVID-19 care să ajungă în şcolile unde este nevoie de acestea.

Nicolescu a precizat că poate apela și la caravana mobilă pentru vaccinare.

„Vaccinarea reduce riscul de infectare. (..) Automat, în momentul în care am face boala am reduce considerabil zilele de spitalizare şi nu în ultimul rând riscul de a deceda. (…) În momentul de faţă putem să susţinem realizarea echipelor mobile care să ajungă în şcoli punctual, acolo unde este nevoie. (…) Echipele mobile le-am avut şi până acum. Ele se deplasează acasă acolo unde persoanele sunt imobilizate la pat şi aşa gândim şi pe acest palier, mizând pe ideea că în fiecare liceu, şcoală, grădiniţă există un cabinet medical, noi putem să venim cu această echipă mobilă să vaccinăm acolo unde sunt solicitări. (…) Ne vom mula în funcţie de nevoile fiecărei şcoli în parte. Avem inclusiv şi caravana mobilă şi putem să vaccinăm cu caravana mobile”, a declarat directorul DSP București, cu prilejul unui eveniment de informare privind importanţa vaccinării anti-COVID-19 care a avut loc la Liceul Româno-Finlandez, informează Agerpres.

Pe de altă parte, Oana Nicolescu a afirmat că susţine în continuare şi testarea gratuită în şcoli cu teste antigenice.

„De asemenea, vom susţine în continuare testarea gratuită prin teste antigenice în şcoli. (…) Ne-am dori ca această testare să aibă o deschidere mult mai mare, având în vedere că suntem în această pandemie de peste un an şi am văzut importanţa acestei testări”, a spus Oana Nicolescu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.